Go Back Email Link
+ servings
Oceń jako pierwszy/a

Jaglanka na mleku z płatków jaglanych z truskawkami i brzoskwiniami

To pyszne i pełnowartościowe śniadanie przygotujesz w niecałe 10 minut!
Porcje 2 porcje
Całkowity czas przygotowania 6 min.

Składniki

  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 2 szklanki mleka krowiego lub roślinnego
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • garść truskawek
  • 2 brzoskwinie

Kroki

  • Wsyp do garnka płatki jaglane i zalej mlekiem. Zagotuj.
  • Gdy mleko zacznie wrzeć, przykręć ogień pod garnkiem do minimum i ustaw minutnik na 4 minuty.
  • Umyj owoce i pokrój w kostkę bądź w plastry.
    owoce
  • Gdy płatki skończą się gotować, dodaj miód lub syrop klonowy i dokładnie wymieszaj.
  • Przełóż jaglankę do dwóch miseczek i wyłóż wierzch owocami.
    jaglanka na mleku
Autor: Agnieszka | na-talerzu.pl
Posiłek: śniadanie
Kuchnia: polska
Słowo kluczowe: jaglanka, jaglanka na mleku, jaglanka z płatków jaglanych, płatki jaglane, truskawki, wege