Rabarbar umyj i pokrój w ok. dwucentymetrowe kawałki. Przełóż do dużej miski.
Truskawki opłucz i pokrój - mniejsze owoce na pół, większe w ćwiartki. Dołóż do rabarbaru.
Polej truskawki i rabarbar sokiem z cytryny.
Posyp owoce cukrem i skrobią ziemniaczaną, ale jeszcze nie mieszaj, by nie puściły za dużo soku.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na okrągły placek o średnicy ok. 35 cm. Przełóż go na papier do pieczenia wyłożony na blaszce do pieczenia.
Środek ciasta posyp mąką migdałową lub bułką tartą. Rozprowadź mąkę/bułkę pozostawiając 7-8 cm od krańca ciasta.
Wymieszaj owoce z mąką i cukrem i przełóż nadzienie na środek ciasta. Rozprowadź je pozostawiając 7-8 cm od krańca.
Zawiń boki ciasta na owoce i zlep je tak, by nic nie wyciekało. Posmaruj boki roztopionym masłem i posyp cukrem.
Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz ok. 40-45 minut.